En vanlig dag som Au Pair

Hej hopp!

Idag är jag ledig! Eller ja, nästan. Jag jobbar mellan 17-22, det ska bli så mysigt att vara med dem ikväll. Jag har en liten stund kvar innan jag börjar så tänkte att jag skriver hur en typisk dag ser ut för mig!

Mitt schema varierar lite men oftast jobbar jag måndag – onsdag och fredag. De flesta torsdagar har jag ledigt och har börjat ta en Psykologikurs på University of Colorado som är på torsdag kväll. Campuset är såå fint!

 

 

 

Så en vanlig dag:

Jag börjar med att väcka R och hjälper henne att fixa iordning sig. Innan jag väcker F ger jag henne lite frukost och går sen upp och väcker F. En halvtimme innan skolan börjar (tar egentligen bara 5 min att åka till skolan) börjar jag ta på dem ytterkläder, det kan ta lååång tid innan jag lyckas få ut dem båda i bilen. Hemma igen får F frukost och brukar äta i någon timme. Vissa dagar åker vi till en aktivitet han har, exempelvis simning eller gymnastik. När vi kommer hem igen leker vi lite innan det är dags för peanut butter and jelly sandwiches, så typiskt amerikanskt haha. Sedan blir det mer lek/läsa/pyssla. Han gillar att bestämma vad vi ska göra så oftast blir det något som har med superhjältar att göra! Efter vi hämtat upp R från skolan får de lite snacks innan vi oftast direkt åker till en av hennes aktiviteter. När vi kommer hem igen börjar vi med R’s läxor och F brukar kolla på eller leka brevid. Han tycker det är jättekul att göra precis det som R gör. Känner igen mycket som lillasyster hehe

Vid fem/halv sex- tiden kommer någon av föräldrarna hem och då slutar jag. Det är lite konstigt att säga ”slutar” eftersom det verkligen inte känns som ett vanligt jobb. Jag gillar verkligen att vara med R och F även när jag inte jobbar men det är ändå skönt att ”sluta” för dagen för då behöver inte jag vara den som har ansvaret hela tiden. Detta är på vardagar när jag börjar vid 6 men vissa dagar jobbar jag från 9 och vissa dagar slutar jag tidigare än 17.

Ikväll börjar jag ”jobbet” med att äta pizza med R och F ((:

 

Hörs snart igen Sverige!!

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s